El consum dit de manera teòrica, és l’acció i efecte de consumir o gastar, ja siguin productes, béns o serveis. Però podem entendre-ho com l’acció d’esgotar o gastar, bé sigui aliments, begudes o béns.

Aquest son els diferents tipus de consumició:

Tipus de consumició

  • Consum racional

Consisteix a planificar les nostres compres de manera que podem reduir-ho i en una certa manera, estalviar diners i així reduir la despesa de les matèries primeres.

  • Consum suggestionat

Consisteix a anar a comprar objectes que es veuen a través de la publicitat, és a dir, que la persona es fia de la publicitat i una vegada té el producte, analitza aquest fins a arribar a comprar-lo.

  • Consum impulsiu

Es considera compra impulsiva tot allò que adquirim i no teníem planificat amb anterioritat. Quan comprem de manera sobtada per un impuls emocional. El que diferencia el consumidor impulsiu del compulsiu, és que aquest últim quan s’excedeix, mostra algú de penediment, però l’impulsiu no sent cap remordiment després de fer la compra.

  • Consum experimental

Un comprador experimental és aquell que compra per primera vegada per curiositat i pot deixar de comprar o seguir cap al consum ocasional.

Se sol relacionar molt amb les drogues, atès que ocorre el mateix, el teu pots provar una droga, però d’aquí la teva pots dir si continuar consumint o no.

  • Consum indiferent


El comprador indiferent no es fixa ni en la marca del producte ni en els anuncis d’aquest mateix, l’única cosa que li interessa és que compleixi amb la funció corresponent i que aquest al seu abast econòmic.

Categories: ConsumQué es

Twitter
Instagram