Es parla molt sobre què podem fer per a prevenir, però em temo que això ja porta anys ocorrent, per tant, no hi ha res que puguem fer?

La qüestió està en el fet que prevenir que ocorri el consum massiu és una cosa que podem ja donar per perdut, però si parlem a nivell individual és cert que hi ha coses en les quals podem ajudar.

Segurament pensaves que, encara que tu canviïs això no afectarà i sí, el teu només no canviaràs res, però tu estil de vida o la teva manera de viure, creguis o no la gent del teu voltant pot arribar a copiar-la, a què em vull referir amb això? Per exemple, si la teva mare veu que comences a comprar constantment en una pàgina web determinada, ella probablement entrarà en aquestà i potser compra alguna cosa, el mateix passa amb el teu estil o manera de viure.

Prevenir copiant a persones que no han caigut en el consumisme.


Ara, què podem prevenir? Com ja vaig dir abans l’única cosa que podem fer és canviar nosaltres. El primer és evitar caure en el consumisme que és el major problema avui dia, moltes persones no compren les coses perquè les necessiten, sinó que les compren perquè hi ha una oferta o els atreu molt o s’autoconvenç dient que les necessita quan en realitat no, o una de tantes raons. Només amb què en comptes de comprar perquè t’ha entrat en els ulls, compris perquè ho necessites, només amb això, ja estaries fent bastant.

Campanya pública d'educació per a evitar el consumisme absurd.

Consumisme

A continuació, veurem una llista d’algunes coses que podem fer per a no caure en aquest consum abusiu:

  • Cuida els productes que compres per a allargar la vida útil d’aquests i no haver de comprar un tan sovint.
  • Intenta rebre la menys publicitat possible, per exemple no subscrivint-te a butlletins de les marques o botigues.
  • No et comparis amb els altres. Si no deixes de mirar el que els altres tenen, segur que voldràs comprar coses que no necessites.
  • Agraeix i valora el que tens. És possible que tinguis més que suficient de gairebé tot i no necessites més coses.
  • En cas que vagis a comprar perquè hi ha descomptes, porta’t una llista del que necessites comprar.
  • Quan vagis a comprar alguna cosa que no necessites, espera 30 dies des que vegis el producte. Si al cap d’aquest temps, continues pensant que et fa falta llavors compra’l.

Categories: ObjectiusPrevenció

Twitter
Instagram