El consum massiu és el fet de gastar/utilitzar productes que realment no són necessaris de consumir, “productes d’alta demanda”

Degut també a la producció massiva,per tant, aquests productes es defineixen com a productes d’alta demanda.

Són aquells productes requerits per tots els estrats de la societat, cosa que motiva la competència entre les empreses d’aquest sector per la captació de clientela, intentant diferenciar-se oferint alternatives, preus.

Conseqüències del consum massiu

El consum massiu té uns grans efectes, el principal efecte i un del més important és la contaminació, ja sigui mediambiental, sobreexplotació de recursos…

  • Medi Ambient

un impacte negatiu a l’ambient, degut a que com més es produeixi més malmet l’ambient, més recursos s’utilitzen i més contaminació ambiental es genera.

  • Sobreutilització dels recursos

Com a conseqüència que es consumeix massivament, és sobre utilitzen serveis com l’aigua, l’energia elèctrica, el combustible, gas natural,

Com a resultat, s’augmenta la tarifa de pagament dels mateixos i contribuint que el sistema elèctric o la distribució dels serveis bàsics es pugui veure afectat.

  • Sobre posicionar el processat que el natural

Un altre de les conseqüències és que la gent s’està habituant a consumir productes ja processats que els naturals, ja que per ells és més còmode, sobretot, a l’hora de cuinar.

Per exemple prefereixen menjar una sopa precuinada que una sopa feta naturalment.

  • Possibilitat de tenir malalties pel consum massiu:

Com a obesitat o depressió que ens fan creure més fàcilment en la publicitat enganyosa, creient amb això que podem resoldre el nostre problema consumint indiscriminadament aliments, begudes, articles miraculosos o altre tipus de productes.

Categories: Consum massiuQué es

Twitter
Instagram