En primer lloc, es vol parla sobre la conscienciació cap a la gent sobre com s’ha de consumir. Explicant seguidament que és el consum responsable, com pots contribuir a la teva casa o al teu dia a dia, amb fets senzills. I de com es pot aconseguir un planeta responsable.

També s’explicarà seguidament del consum responsable, la producció responsable i com és que les empreses haurien de produir per contaminar el mínim possible.

CONSUM RESPONSABLE

El consum responsable o just implica un consum ecològic, ètic i social, sobretot es tracta d’escollir productes tenint en compte no només la qualitat i el preu, sinó també l’impacte ambiental i social. 

Conscienciació d’accions que podem fer per fer un consum responsable: 

Recicla tots els residus 
Consumeix productes de qualitat es a dir que siguin duradors 
Compra només quan tinguis la necessitat.  

Si pots reparar, en lloc de reemplaçar-ho per un altre, fes-ho. 
Estalvia el consum d’energia 
Utilitzar piles recarregables 
Feu servir productes biodegradables, que no contaminin l’aigua, sigui tovalloletes o detergents. 

PRODUCCIÓ RESPONSABLE

Cada any, s’estima que 1/3 de tot el menjar produït (l’equivalent a 1300 milions de tones amb un valor proper al bilió de dòlars) acaba podrint-se als cubs d’escombraries dels consumidors i detallistes, o espatllant-se a causa d’un transport i unes pràctiques de recol·lecció deficients.

Si tothom canviés les bombetes per unes bombetes energèticament eficients, llavors s’estalviarien 120.000 milions de dòlars nord-americans a l’any i s’evitaria produir tanta energia de manera abusiva.


En cas que la població mundial arribi als 9600 milions de persones el 2050, es podria necessitar l’equivalent a gairebé tres planetes per proporcionar els recursos naturals necessaris per mantenir els estils que tenim de vida actualment,

Degut a, tant la producció per part de les empreses com per part de les persones les quals consumim productes gairebé innecessaris.

Twitter
Instagram