A qui afecta el consum massiu? El consum massiu pot afectar els éssers humans, animals o al planeta terra, té diferents efectes, ja sigui generant malalties als éssers humans, contribuint al canvi climàtic…

Al planeta:

Una de la conseqüència del consumisme en l’àmbit Global és:

El dany sobre l’equilibri ecològic completament, ja que actualment hi ha molts problemes relacionats amb l’excessiu consum de recursos naturals, que es fa en l’àmbit mundial així com el que els processos de producció a la seva gran majoria generen contaminació.

Aquí tens alguns consells de com pots detectar una persona adicta a les compres, una de les conseqüències més evidents del consumisme

Contaminació de l’aire

Als éssers humans:

Al voltant de 7 milions de persones al món van morir de manera prematura el 2016 a causa de la contaminació ambiental de l’aire. Aquesta gran quantitat de morts són, sobretot, de malalties respiratòries i cardiovasculars (del cor) causades per la pol·lució de l’aire.

Altres tipus de enfermetats que pot produir la contaminació provocada pel consum y produció massiva són:

  • Al·lèrgies i asma: Una de cada cinc persones – pateixen al · al·lèrgies. Esternuden, els degota el nas i li piquen o ploren els ulls a causa del pol·len, la pols i altres substàncies.
  • Càncer: Alguns d’aquests càncers són causats per substàncies al medi ambient: fum de cigarrets o cigars, asbest, radiació, substàncies químiques tant naturals com fetes per l’home, alcohol i llum solar. És possible reduir el risc de contraure un càncer, quan un limita la seva exposició a aquests agents nocius.
  • Infertilitat: La infertilitat pot ser el resultat de contacte amb substàncies químiques a la feina o al medi ambient. Els investigadors de l’Institut Nacional de les Ciències de Salut Ambiental (NIEHS) han demostrat que massa cafeïna a la dieta pot temporalment reduir la fertilitat en les dones.

Aquestes son unes de les malalties mes comunes que pot provocar la contaminació.

Als animals

La contaminació de l’aire causa complicacions respiratòries en gossos i gats, patint afectacions a pulmons i mucoses que poden resultar en pèrdua de l’olfacte, un sentit fonamental, ja que és a partir del sentit olfactori que es comuniquen entre ells, reconeixent jerarquies i estats de salut.

Els nivells de soroll marí a algunes parts del món s’han duplicat cada dècada durant els darrers seixanta anys a causa de les activitats humanes com el trànsit marítim, ús de sonar, construccions costaneres i marines o sondejos sísmics.
Moltes espècies, des de balenes i dofins fins a peixos i tortugues; des de foques i dugongs fins a ossos
polars, així com les seves espècies preses, pateixen dificultats pels efectes del soroll generat
pels humans.

Twitter
Instagram